zondag 2 mei 2010

020510: Bangkok en botjes

Vike,

Ik weet niet waar je precies uithangt maar je was gisteren in ieder geval niet in de basketbaltempel van Groningen. Je zal er ongetwijfeld een goede reden voor hebben gehad maar het is wel een beetje vreemd dat je Donar nu opeens in de steek laat. Met voorbedachte rade? Je zal vast al wel hebben gehoord dat we nu reeds voor de tweede keer gezakt zijn voor het tussenexamen tegen Leiden.

0-1 is de stand en dat is een slecht begin van de halve finale. Ik kan niet anders zeggen. Reden? Druk, stress, spanning, hoge verwachtingen, matige voorbereiding, ervaring of gewoon pech? Ik heb er zelf wel een visie op maar daar zal ik je via dit medium nu maar niet mee lastig vallen want het is nog ernstig gebaseerd op emoties. Feit is dat het team niet bracht wat ze moesten brengen en dat is nog zacht uitgedrukt. Gibson was met stip de beste speler. Wat een frivoliteit. Hij staat op het veld met een uitstraling van, lekker, ik mag weer een wedstrijdje spelen en wat leuk dat zoveel mensen daar naar zijn komen kijken. Heel relaxed en ontspannen. Niet arrogant, niet geforceerd, maar gewoon zichzelf en dus goed.

Weet je trouwens waar Bangkok ligt? Ik kan je zeggen, heeeel ver weg. En laat daar nou iets liggen wat al lang in Groningen had moeten zijn. Ik zie in gedachten nu een verbaast hoofd bij jou. Dat kan ik me voorstellen, ik reageerde net zo toen het me gisteren ter ore kwam. Het heeft iets te maken met de sfeer en de beleving in Plaza. Rings a bell? Was Adriaan achteraf dus toch een betere keuze geweest. Hij had zijn Tom & Jerry pyjama gewoon aan kunnen houden en klaar was Kees geweest.

Nu ontstaat de discussie in Groningen een beetje over het verlengen van de contracten van de spelers. Hebben we een paar van hen nu al te vroeg vastgelegd? Hadden we in eerste instantie toch Ellis moeten vastleggen nu blijkt dat hij als enige wel rechtop bleef staan in de wedstrijd tegen Leiden? Ook hoorde ik geluiden over de voorverkoop van seizoenkaarten voor volgend jaar. Er liggen nu al flyers met prijzen in de hal met bestelformulieren. Wellicht toch iets te vroeg? Ja, we kunnen nog steeds kampioen worden maar we kunnen ook met 0-3 in de halve finale gaan verliezen. Met een paar weken weten we meer maar dat dit soort geluiden nu naar boven komen is natuurlijk wel logisch.

Ik hoorde trouwens ook dat een paar spelers met veel plezier Koninginnedag in Groningen hebben beleefd. Ze weten dus hoe Groningen iets kan vieren. Wij wisten dat natuurlijk al lang. Sterke nog, het staat nog in geen verhouding met het feestje wat we zouden gaan vieren als we kampioen gaan worden. De kans dat dat dit jaar gaat gebeuren is procentueel overigens wel weer een beetje kleiner geworden. Dat verrekte botje van Matt speelt daarbij toch wel een cruciale rol. Tijd voor een wonderdokter! Nogmaals, ik heb geen idee waar ter wereld je nu bent maar zit daar misschien een middenvoetsbeentjesspecialist??

Hopelijk tot snel. Ik ga nu maar weer eens naar de FC kijken. De oude omroeper is weer op terug op het nest heb ik me laten vertellen. We gaan het beleven.

Groet, Nike.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten