maandag 17 mei 2010

170510: Hamburgers en friet

Beste Nike,

Direct maar een reactie, ik heb tenslotte wat goed te maken. Allereerst over de illustere JvdN (laten we het beestje maar bij zijn naam noemen) van die volgens jou 'neutrale' basketbalsite. Laat ik je maar direct uit de droom helpen: die site is nog nooit neutraal geweest en 'vrind' JvdN al helemaal niet. Is dat erg? Welnee, zolang het maar duidelijk is. Veel landelijke kranten en magazines hebben een voorkeur voor het ene of het andere kamp. Zo zul je de Telegraaf zelden iets negatiefs zien schrijven over Ajax, is het AD altijd al fan geweest van Feijenoord en denkt de Volkskrant nog steeds dat de PvdA de beste partij van Nederland is ook al weten wij wel beter. Alleen het Dagblad in ons eigen Grunn heeft een traditie om zich bij voorkeur meer dan gewenst kritisch uit te laten over de eigen teams. Al moet ik zeggen dat de verslaggeving de laatste tijd aanzienlijk is verbeterd. Objectiviteit van media bestaat alleen in theorie en daar is ook niet zoveel mis mee. Als gezegd: prima, zolang maar duidelijk is tot welk kamp het medium behoort. Tja, en daar wringt wel een beetje de schoen bij die onvolprezen basketballsite waar de hoofdredacteur wel heel erg problemen heeft met de keuze van zijn bril en zich nog weleens vergist in het medium waarvoor hij aan het schrijven is. Enfin, het is één van de zekerheden in ons leven, zullen we maar zeggen. Wat ik wél bijzonder kwalijk vind is die oorspronkelijke vergelijking tussen die minuut stilte vanweg de ramp in Libië en het supporteren van zijn club Leiden. Begrijp me goed: basketbal speelt een heel belangrijke rol in mijn leven maar het blijft maar een spelletje. Toch?

Genoeg hierover, dan maar over de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Ik heb in vorige berichten al vaker geklaagd over het gebrek aan tegenstand (Rotterdam, Weert) maar had dit toch afgelopen zaterdag ab-so-luut niet verwacht! Bergen op Zoom heeft kwaliteit genoeg om het ons lastig te maken maar dan moet je wél willen! En aan die wil ontbrak het zo te zien volledig. Het leek alsof het team het al mooi zat vond dat ze de finales hadden bereikt, als een stel schapen met slaapgebrek lieten ze zich naar de slachtbank leiden. Toch een beetje een domper, na die fantastische reeks tegen Leiden waarin we play-off basketbal tót en mét hebben gezien! Maar goed, zal ook wel iets Gronings zijn, we zijn ook nooit tevreden. We willen kampioen worden en als het zo verder gaat zijn we dat volgende week zaterdag. Tenzij Braal nog wakker schrikt en een plan bedenkt om het ons toch nog moeilijk te maken. Je zou het bijna wensen.

Ja, de geruchten lijken waar te zijn, er wordt serieus gesproken over de Euroborg als plaats van de huldiging. Grote Markt schijnt echt geen optie te zijn. Kunnen ze die mei-kermis niet gewoon verplaatsen naar de Euroborg? Sowieso geen slecht idee, ook voor de toekomst. De lucht van te snel gefrituurde hamburgers en friet hangt daar toch al.

Maar goed, eerst maar eens zorgen dat we kampioen wórden want zover is het natuurlijk nog niet. Iets met beren en huiden enzo.

Nu even mijn nieuwe witte t-shirt wassen, moet zoiets nu op 45 of 90 graden?

Vike

1 opmerking:

  1. Doe maar op 90 graden! Mocht het niet meer passen dan heeft Nike volgens mij nog wel een fonkelnieuw Donarshirt te leen!

    BeantwoordenVerwijderen