maandag 24 mei 2010

240510: Wia Buze!

Vike,

Het is Tweede Pinksterdag en ik voel iets in de lucht hangen. Kan er niet precies de vinger op leggen maar er staat iets te gebeuren. Deze week zal bekend worden wie de landskampioen van dit jaar wordt en dat is best een spannend moment. Maken we het af met 4-1 of zal de serie toch nog anders gaan verlopen?

Het was leuk in Bergen op Zoom. Een gezellig sfeertje met fans van allerlei pluimage die nagenoeg allemaal hetzelfde doel hadden. Ik begreep dat je iets te laat aankwam omdat de aansluiting van trein en bus niet helemaal vlekkeloos verliep? Ik hoop dat je die reis dit seizoen niet weer hoeft mee te maken. Leuk hoor, zo’n sporthal aan de boulevard maar die hebben we nu ook wel weer gezien. Bergen op Zoom komt morgen weer naar het prachtige Groningen en laat dat dan ook meteen de laatste keer zijn. Het is nu ook wel mooi geweest.

Als Cohen gisteren gevraagd zou worden over de stand in deze serie zou hij waarschijnlijk weer hebben geantwoord ‘die gegevens heb ik even niet paraat’. Nou Job, het is 3-1 in ons voordeel en dat betekent dat we drie matchpoints hebben. Drie kansen om te winnen en onszelf net als Van Gaal ‘de beste’ te noemen. Dat we de wedstrijd zaterdag verloren heeft natuurlijk te maken met financiĆ«le kwesties. De penningmeester wilde maar wat graag nog een volle thuiswedstrijd en heeft zelf met Marco hierover gepraat. Thuis kampioen worden is natuurlijk ook wel ook erg mooi. In 1982 gebeurde dat ook terwijl in 2004 het juist in het zuiden plaats vond. Vike, wij hebben allebei de vorige kampioenschappen van Donar meegemaakt en de kans is groot dat we elkaar donderdag op de ster van de Grote Markt een hand kunnen geven omdat nummer drie binnen is. Moet je nagaan zeg..28 jaar basketbal en 3 titels.

Ja, het wordt wel de Grote Markt gelukkig. Burgemeester Rehwinkel heeft zelf zijn veto uitgesproken over een huldiging in de Euroborg. Zijn reden daarvoor was helder. De kleuren passen niet bij elkaar. Het groen van de FC past totaal niet bij het blauw-wit van Donar dus het feestschema moest worden aangepast. Dit resulteerde wel in een lichte vertraging. Het feestje op de Markt kan pas 48 uur na de laatste wedstrijd plaatsvinden. Ik hoorde ook dat de act die de feestvreugde gaat verhogen ook al bekend is. Het wordt Wia Buze! Zij zal het publiek gaan toezingen met het Gronings volkslied. Volgens mij is ze nog nooit bij een wedstrijd van Donar geweest maar ach, wie zou het ook anders moeten doen. Zoveel toppers hebben we natuurlijk niet op zanggebied in Groningen.

Ja, er hangt wat in de lucht. Is het jouw shirt dat hangt te drogen? Je had hem toch goed gewassen en dat is voor jou toch best een complimentje waard. Morgenavond moet je hem weer aanhebben. Gaat het dan gebeuren?

Groet, Nike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten