zaterdag 12 mei 2012

120512: Kunstgebitten, telefoons en lange neuzen

Connaisseurs,

Poe poe, de Kenners reizen wat af de laatste dagen. Wel met de nodige gevolgen, want de Simca van Bike lijkt de ritjes Groningen-DenBosch toch niet overleefd te hebben. En zo kon het gebeuren dat Bike en ondergetekende gebroederlijk samen in de Kadett wederom afreisden naar Oeteldonck voor de laatste wedstrijd (dachten we) tegen Den Bosch. Nou, je kunt vinden van onze Oosterburen wat je wilt, maar auto's maken, dát kunnen ze. Met de wind in de rug persden we er zelfs bijna 130 km uit en bevond de Kadett zich voor het eerst sinds lange tijd op de linkerbaan van de snelweg. Op de heenreis haalde Bike zijn middagslaapje nog even in zodat van gezelligheid geen sprake was. Op zich geen probleem maar om je kunstgebit dan pontificaal op het dashboard te leggen gaat echt een stapje te ver Bike!


De laatste wedstrijd tegen Den Bosch bleek helaas toch niet de laatste wedstrijd te zijn. Donar verloor en als Donar verliest, verliezen de Kenners ook. Tijdens de wedstrijd hebben we nog driftig ge-esemesd (zeg je dat zo?) naar coach Hakim Salem want als echte Kenners zagen we direct wat het probleem was. Avis Wyatt verkeerde in een absolute bloedvorm en werd helaas nog te weinig in het spel betrokken. Als Kenner gooi je dan direct alle getrainde speltactieken opzij en hou de er nog maar eentje over: "Alle ballen op Avis!" Helaas had Hakim tijdens de wedstrijd blijkbaar geen tijd om zijn telefoon te raadplegen en zo moesten we machteloos toezien hoe ons klupje de wedstrijd uit handen gaf. Ons welgemeend advies aan de coach is dan ook: hou je telefoon in de gaten tijdens de wedstrijd want een Kennerstip, die sla je niet in de wind!


Niks aan de hand overigens, want zondag gaan we gewoon in eigen huis doen wat we tegenwoordig altijd in eigen huis doen: winnen. Winst betekent finale en dat brengt weer een aantal leuke voordelen met zich mee. Het allerbelangrijkste voordeel is wat mij betreft het gegeven dat we Den Bosch hebben verslagen en dat is, zoals ik in een vroegere blog al eens heb aangegeven, bijna net zo leuk als winnen van Amsterdam. Dat laatste kan helaas niet meer dus moeten we het hiermee doen. Een bijkomend voordeel is, dat wat mij betreft de coach nu al een lange neus mag gaan trekken naar al die criticasters en negativo's die hem dit seizoen zo verguisd hebben. Als je aan het begin van je trainerscarrière staat (want dat staat ie) en je weet dan direct al de finale van de play-offs te halen, dan heb je het prima gedaan. Punt.
Hoho Hakim, nu niet achterover gaan leunen want je bent er natuurlijk nog niet. Als je dan tóch in de finale staat, waarom dan deze dan gewoon niet even winnen? De Kenners zeggen: doen! Wat zou het mooi zijn als jij straks op die Grote Markt met die beker in je hand staat. En ik weet, je bent er te veel heer  voor, maar als ík in jouw schoenen zou staan zou ik dan ook letterlijk een hele lange  neus trekken. Nanana, nanana.


Ik weet het, ik ben een slecht mens. Maar wat er dit seizoen allemaal is gebeurd haalt dan ook het slechtste in mij boven. Vergeef me, trouwe lezer en twitteraar (Vólgen he? Die Kennerstwitter), ik weet niet beter.

Het zal duidelijk zijn. Eerst nog even winnen van Den Bosch, dan Leiden in de finale verslaan (we hebben nog wat goed te maken) en dan een feestje vieren. Ik heb al een flesje advocaat klaarstaan, speciaal voor die gelegenheid. En Nike, wat zou het leuk zijn als jij morgen nu eens niet in slaap valt tijdens de wedstrijd. Gewoon je gehoorapparaat op vol vermogen zetten, met het lawaai in de Martiniplaza blijf je dan zeker wakker. Echt, je krijgt er geen spijt van.

Vike.

PS. Leiden, da' s toch bij Bilthoven rechtsaf?

4 opmerkingen:

  1. Heren, als Donar fan heb ik weer genoten van jullie leesvoer, 10x leuker dan die azijnpissers op het gastenboek die hun pijlen alweer richten op ons nieuwe bestuur, schandalig..
    hoop dat jullie het nog een aantal jaren volhouden, en mocht de kadett het ook begeven mail even, dan mogen jullie met mij mee!

    Met Donar groet,
    Bob

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Bob,

    Dank voor je aardige bericht. Af en toe azijnpissen vinden we geen probleem maar wanneer het chronisch wordt schijnt het reuze slecht voor je gezondheid te zijn.
    De Kenners zijn al oud maar gaan nog jaren mee dus zo snel ben je niet van ons af. de Kadett doet het nog prima, wat de Simca betreft is het een stuk minder. Maar daar over binnenkort meer :-)
    Blijf onze blogs en Tweets volgen en vergeet niet: The world always looks brighter from behind a smile :-)

    Met warme groeten,

    De Basketbal'Kenners'

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heren kenners,

    In een seizoen waarin relativeren het hoogste goed bleek te zijn, waren jullie bijdragen van een geweldig niveau. Gaat door op deze ingeslagen weg in de hoop dat de rest van Donar-land zichzelf ook een stuk minder serieus zal nemen, de lichtheid van het bestaan zal hervinden en basketbal weer zal zien als de belangrijkste bijzaak (naast koersbal). Aangezien ik binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd plus twintig ook zal passeren, sluit ik niet uit dat ik komende jaargang geregeld mijn commentaar op jullie briefwisselingen zal geven.

    Waarde groet,
    Like

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waarde Like,

    Uw naam komt ons op de één of andere manier vaag bekend voor. Wellicht dat we elkander in een ver verleden eens ontmoet hebben. Over het maatschappelijk belang van Koersbal zijn de Kenners het niet geheel eens, Bike zal uw zinspeling daarover echter zeer waarderen. Uw berichten zien wij met grote belangstelling tegemoet.

    Nike, Vike & Bike (a.k.a. de Basketbal'Kenners')

    BeantwoordenVerwijderen