woensdag 22 februari 2012

220212: Comfortabele Gatenkaas

Ik heb er alweer spijt van. Bij de gratie Gods ben ik akkoord gegaan met zo nu en dan een bijdrage van Bike maar nu blijkt al dat zijn content echt nergens over gaat. Zo zie je maar weer, een Kenner ben je niet zomaar. Maar vooruit, ik geef hem het voordeel van de twijfel en een tweede kans. Blijkbaar is jouw cursus Vike, puur gebaseerd op de techniek van de pc en niet op de inhoud. Zucht. Beetje mijn Micra voor gek zetten. Ik ben al blij dat ik überhaupt nog auto kan rijden na de fysieke klachten van de afgelopen weken. Op leeftijd komen betekent veel kennis en ervaring hebben maar ook aftakeling op plekken ervaren die het vroeger prima deden. Ben wel eens jaloers op de jonge garde maar ach, die hebben weer niet wat ik wel heb en dat is de status van Kenner.

Ik moet het Bike nageven, zijn vooruitziende blik over de prestaties van Nikki waren goed. Nikki speelde een belangrijke rol voor zijn ploeg afgelopen zaterdag maar zoals zo vaak, toch weer zonder punten terug naar huis. Misschien is dat wel gewoon zijn lot. Zo kan je het nog jaren volhouden maar veel verder kom je er niet mee. Zijn lange armen zijn bijna onmenselijk maar hij maakte er deze keer goed gebruik van. Dat we de wedstrijd wonnen had te maken met het hoge scorend vermogen en niet met het zo vaak gepredikte intensieve verdedigen. Ik heb nog wat wedstrijdfragmenten teruggekeken en zag dat niet iedereen hetzelfde doel had. Als je wilt roteren in de verdediging is het wel verstandig dat iedereen dat doet want anders vallen er gaten en lijkt het op een ongeorganiseerde gatenkaas. Best lekker maar niet handig. Achteraf bleek dat Hakim de dagen voor die wedstrijd vooral op het aanvallende spel had getraind. Je mag dan toch verwachten dat de mannen ondertussen nog niet vergeten zijn hoe er verdedigd moet worden. Maar blijkbaar is dat wel het geval. Je moet ze ook telkens weer alles vertellen… het zijn net mensen. Maar goed, zand er over en de blik op de toekomst. Ha! Nou.. die belooft wat.
Nog twee thuiswedstrijden en we zijn alweer klaar met de competitie. Het moet toch niet gekker worden. De ploeg begint zich net een beetje thuis te voelen in Groningen terwijl er nu een hele serie uitduels moet worden gespeeld. Lekker is dat. ‘Comfortabel voelen in Plaza’ noemt Hakim het. Fijn dat dat nu wel het geval is want het is eerder dit seizoen wel eens anders geweest. Nu het er echt om gaat en spannend wordt krijgen we nu dus een extra, nieuwe uitdaging: hoe spelen we een goeie uitwedstrijd. Gelukkig zijn er dan Kenners die daar enigszins mee kunnen helpen. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: Nait soezen en kop d’r Veur! Als je kampioen wilt worden is winnen op vreemde bodem de sleutel tot succes. Moet ik jullie nog even wijzen op de finaleserie van vorig seizoen?
Wat maakt het ook uit. Het veld is elders overal gelijk, publiek is er nauwelijks dus gewoon gaan met die banaan. Alle spelers willen graag kampioen worden dus kom op, blik op oneindig en verstand op nul in Zwolle, Leiden, Leeuwarden, Rotterdam, Den Bosch, Wijchen en Weert. Zo’n zeperd als in Weert mag natuurlijk nooit weer gebeuren. Simpel, zo’n wedstrijd gespeeld? Dan lopend achter de bus aan terug naar Beijum. Dat is vanaf nu de regel en de oplossing. Zo’n kolere eind lopen wil natuurlijk niemand dus de motivatie zal meteen op en top zijn, waar we ook spelen. Het is eigenlijk allemaal zo simpel….

De komende periode kan de ploeg ons laten zien wat ze echt waard zijn. Tot op heden zijn de belangrijkste doorslaggevende wedstrijden, zo ook de thuisbekerwinst tegen Weert, niet goed geweest. Als je echt kampioen wilt worden dan mag je het de komende weken aan ons laten zien. Comfortabel in Plaza? Nee! Comfortabel zijn met jezelf en met je eigen ploeg. Niks meer en niks minder. Spelen in Plaza brengt extra voordelen met zich mee maar het echte werk moet buitenshuis gebeuren.

Heren, zo zijn de feiten. Natuurlijk weten jullie dat ook wel maar het moet gewoon gezegd kunnen worden. En daar zijn wij dan weer voor. Zondag trouwens ook naar Zwolle voor het Gala? Of kiezen jullie toch voor de bridge-middag? Ik ben er wel, met de Micra!

Groet Nike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten