dinsdag 24 mei 2011

240511: Dagje Schier

Hee Vike,

Logisch dat de teleurstelling afgelopen zondag voor de fans groot was maar eigenlijk is er helemaal niet zoveel aan de hand. Toch? Het weekend van 28 en 29 mei 2011 wordt beslissend en daar kunnen we ons nu in alle rust op voor gaan bereiden. Dat de serie tegen Leiden niet helemaal soepel en vlekkeloos verloopt is helder maar dat maakt het allemaal wel spannend en interessant. Nu kunnen de mannen zich gaan onderscheiden van de jongens. Ik zou zeggen: laat maar zien.

Daar zaten we dan als twee sardientjes in een veel te klein blikje in een hok wat ze daar een sporthal noemen. Een paar uren in een auto zitten is al geen pretje maar het is ware luxe als je het vergelijkt met de houten zitbankjes in Leiden. Jonge honden houden dat nog wel een wedstrijdje vol maar voor ons was het afzien. Letterlijk en figuurlijk. We zaten al niet lekker en vervolgens zagen we onze jongens ook nog eens zo schutteren in de tweede helft. Leiden kwam in het momentum terecht en de scheidsrechters deden daar ook nog even vrolijk aan mee. Dan moet je wel heel koelbloedig blijven om je eigen ding goed te blijven doen en daar ging het dus faliekant mis.

Deze week kan Marco laten zien wat ervaring precies betekent. Wat hebben we geleerd uit het verleden waardoor we komend weekend wellicht geschiedenis kunnen gaan schrijven. Geen geklets meer over schotpercentages, druk, ambiance of andere niet ter zake doende argumenten. Overtuig de jongens van de kwaliteiten die ze hebben en laat ze onderling veel tijd met elkaar doorbrengen. Een dagje Schiermonnikoog bijvoorbeeld. Daar zou deze woensdag een prima dag voor zijn. Een beetje relaxen en de hoofden leeg maken in een heerlijk lentebriesje. Vanaf donderdag weer hard gaan trainen en voorbereiden op de zaterdag.

Ik zeg nu niet dat we dit jaar kampioen gaan worden, dat weet namelijk niemand nog. Ik zeg wel dat de kans aanwezig is en dat die kans groter is dan velen van ons denken. Basketballen kunnen beide ploegen wel. Maar daar gaat het nu niet meer om. Het gaat nu om koelbloedigheid, vertrouwen, de beste willen zijn en jezelf durven blijven. Over een paar dagen weten we waar het feest gehouden zal worden.

Vike, dit komend weekend gaat de boeken in en wij zijn erbij. Alleen dat is al mooi meegenomen. Ben je er klaar voor?

Groet Nike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten