zaterdag 30 april 2011

300411: De stervende zwaan

Vike,
Een dag voor de confrontatie met rivaal Den Bosch viert Nederland feest. Ik heb het eerlijk gezegd nooit begrepen. Folklore van de bovenste plank. Het zal wel iets met saamhorigheid te maken hebben. Maar goed, er zijn gelukkig belangrijkere dingen in het leven.

Zoals wij al hadden voorspeld, 2 tegen 1 de eerste ronde doorkomen past helemaal in het plaatje. De manier waarop de verloren wedstrijd tot stand kwam was wel enigszins verbazingwekkend maar ach, of je nu met 1 of met 40 verliest, eigenlijk maakt het helemaal niks uit. Stokes had de avond van zijn leven maar wat heb je er aan? Helemaal niks. Onze mannen hebben er wel wat aan want nu weten ze weer dat 90% niet voldoende is. Dat heeft een groot deel van de selectie donderdag ook wel weer bewezen. Anderen daarentegen speelden in die derde wedstrijd als natte kranten. Hoe is het nou toch mogelijk. En kom niet weer met die vage excuses van ‘de coach gaat weg’ of ‘niemand weet waar hij aan toe is’. Kom op zeg, wat een onzin! Dat zijn excuses die helemaal niet bij dit team passen. Marco’s eigen woorden aan het begin van dit seizoen: ‘No excuses’. En dat geldt dus voor iedereen.

Steve lijkt soms wel meer bezig met zijn lichaamstaal dan met basketballen. En John? Wisselvallig als het weer. Soms uitstekend en soms ver onder de maat. Zo zie je maar weer dat de basis veruit het belangrijkste is en daarom is het dus ook niet verbazingwekkend dat JL, JD, Hype, Bausch en Bostain de grondwet dicteren. Over Bostain gesproken. Donderdag was hij er weer maar zoals je weet, de man heeft last van liefdesverdriet. Het houdt hem bezig en hij heeft er last van. Althans, dat zijn de berichten die ons via de pers tegemoetkomen. Het moet toch niet gekker worden! Een jonge vent in de bloei van zijn leven die dat doet wat hij graag wil doen bij een club die gewoon goed bezig is en dan last hebben van dat soort futiliteiten? Waar hebben we het over. Nodig hem maar even uit binnenkort dan zullen we hem in de kroeg even informeren over het leven en over prioriteiten stellen. Wij als Kenners hebben ook daar verstand van. Zeg nou zelf!

Maar goed, vanaf nu gaan we ons bezig houden met Den Bosch dat volgens Van den Berg ‘zuigt en provoceert’. Ha! Geweldig! De toon is meteen goed gezet en daar hou ik wel van. Marco heeft nog wel een appeltje te schillen met zijn oude werkgever en tegelijkertijd ook met zijn oude werknemer Rogier Jansen. De ware oorzaak van de clash tussen Marco en Rogier van twee jaren geleden is nog nooit echt boven water gekomen, althans voor niet-kenners, maar voor beide partijen wordt het nu opeens in deze halve finale weer helemaal actueel. Dat geeft deze komende serie weer extra glans en ik ben er dol op. Laten we eerlijk zijn, wij zijn gewoon als ploeg twee klassen beter dan Den Bosch dus die serie wordt heus wel gewonnen. Maar wat erg leuk en boeiend gaat worden is de psychologische oorlogvoering. Rogier heeft de afgelopen dagen nog weer flink geoefend op zijn ‘stervende zwaan’-act dus daar mogen we zeker wel wat van gaan verwachten. Ongetwijfeld zal er wel een scheidsrechter of een directe tegenstander een keer in gaan tuinen maar de ware topsportinstelling zal in deze serie gaan zegevieren. Zoals het hoort.

Hoe is het trouwens met jouw gehoorapparaat? Die van mij kan ik vandaag weer terughalen na reparatie. Hoe verzin je het. Vijftien trommelaars die in een veel te hoog tempo zich uitleven in zo’n grote hal en dan denken dat het iets gaat toevoegen aan de wedstrijdsfeer. Ik heb voor de wedstrijd zo’n 1300 mensen weer huiswaarts zien gaan na het aanhoren van die ellende. Normaal gesproken was de publieke belangstelling afgelopen donderdag dus best goed geweest. Weer een les geleerd zullen we maar zeggen.

Over een lesje leren gesproken. Ik zeg: JD op Rogier. Succes.



We zien elkaar morgen! Nike.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten