maandag 25 oktober 2010

251010: Win (x4)

Aan een ongeruste Nike,

Beste vriend. Dank dat je me na je bericht nog even hebt gebeld. Je klonk aan de telefoon zo emotioneel, had geen idee dat de kwestie met BN de Stem je zo hoog zou zitten. Ik heb je verteld dat ik even moest nadenken over mijn reactie, wel hier is ie dan:

Ik vind het fantastisch! Écht Nike, denk nou eens na! Zie je de enorme mogelijkheden niet dit dit voor onze club geeft? Eindelijk is het dan zo ver dat een journalist van een toch zeer bepalende krant toegeeft dat journalisten ook maar gewoon mensen zijn. Dat ze helemaal niet objectief zijn. Dat ze gewoon onzin kunnen schrijven en er van uitgaan dat de domme lezer dit allemaal maar voor zoete koek zal slikken! Zie je het écht niet? Stel je toch eens voor dat wij die journalisten van het Dagblad van het Noorden ook zover kunnen krijgen! Want die denken nog steeds dat ze, om maar zo objectief mogelijk over te komen, regelmatig negatief moeten schrijven over onze Noordelijke basketbaltrots. Niks daarvan! Bij Bergen op Zoom zijn ze al zover dat ze de pers controleren en ons, de landskampioen, de beste ploeg van Nederland, lukt dat nog niet? Daar moet verandering in komen.

Ik stel je dus het volgende voor. Vanaf nu bepalen wij gewoon wat er in de krant gaat komen. Ik weet dat jij erg close bent met een aantal sportjournalisten van het DvhN welnu, vanaf vandaag gaan wij het werk voor hun een stuk eenvoudiger maken. Ik heb hiervoor een eenvoudig driestappenplan ontwikkeld:

Stap 1: je stuurt direct het bericht van BN de Stem door naar de jouw bekende DvhN journalisten. Als er in de krantenwereld ook zoiets als jurisprudentie bestaat zal dat hun ogen openen en tegelijkertijd ons pad effenen voor ons kwaadaardig plan.
Stap 2: je vertelt ze dat het vanaf nu niet meer nodig is om als journalist een wedstrijd bij te wonen. Laten we eerlijk zijn: van het spel snappen ze toch geen moer en ook de hedendaagse journalist blijft liever een avondje thuis bij moeder de vrouw dan zich druk te moeten maken over een stel volwassen kerels die een bal door een netje proberen te krijgen.
Stap 3: je schrijft zelf de stukjes voor de krant, gooit ze in een mailtje naar de bewuste journalist, pleurt er een fotootje bij en klaar is Kees, Ewout, Pieter, Henk, Jan of hoe de beste man ook mag heten.

Het resultaat?  Een win-win-win-win situatie!
- Vanaf nu komt er alleen dat in de krant wat wij willen WIN
- De hoofdredacteur denkt dat de journalist zijn werk goed doet WIN
- De journalist wordt betaald voor iets wat een ander voor hem doet WIN
- Het domme volk wordt rustig gehouden met artikelen die ze graag willen lezen WIN

Als eerste aanzet hieronder alvast het verslag van de wedstrijd van morgen, kun je zo overnemen voor de krant van a.s. donderdag.

GASTERRA FLAMES WINT ONDANKS FELLE TEGENSTAND
DvnN 27 oktober 2010
Van onze redacteur


Groningen - Een briljant spelend GasTerra Flames had het gisteravond tegen een veel zwakker Zwolle niet eenvoudig. Ondanks dat het frivool spelende team van de bevlogen coach Marco van den Berg af en toe basketbal van zeer hoog niveau liet zien, liet de tegenstander toch ook zélf regelmatig een score aantekenen. Onder het oog van het zeer deskundige en de enthousiaste aanhang van de club zag uw verslaggever echter dat de meeste, zo niet alle, van deze scores volledig onterecht werden toegekend door het zeer zwak fluitende arbitrale trio. Daarnaast werden veel goede Flames scores niet gehonoreerd omdat er volgens de uitermate partijdig fluitende scheidsrechters een fout werd gemaakt door een Groninger speler. Uw verslaggever, toch een basketbalkenner in hart en nieren, had echter een dermate goed zicht op het speelveld dat hij duidelijk kon zien dat het lijdende (inderdaad: "ij") trio de thuisploeg voortdurend benadeelde en daardoor het prachtige spel van de sterke Groninger ploeg volledig te niet deed. Ook het, door zijn objectiviteit bekende, publiek in Groningen viel de vele foute beslissingen op. 
Hoe het ook zij, GasTerra Flames wist te winnen met een score van 78-67. Een score die, als er écht onpartijdig zou zijn gearbitreerd, 123-0 had moeten zijn.  De sympathieke coach Marco van den Berg liet echter tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd zien dat hij vér boven het gemodder van de scheidsrechters stond en maakte er geen woorden aan vuil. Sterker nog, hij complimenteerde de tegenstander met de goede tegenstand die zij hadden geboden. Uw verslaggever wist echter wel beter...


Het enige wat je nog even moet aanpassen is de officiële eindstand, dan kan het zo de krant in.

Nike, ik heb het je al zo vaak gezegd: denk niet in bedreigingen maar in kansen, dan komt het allemaal goed....

Vike



Geen opmerkingen:

Een reactie posten