dinsdag 17 juli 2012

170712: Kuifje in Las Vegas

Mannen,

Het aftellen is weer begonnen, nog maar een paar weken en we kunnen ons nieuwe team gaan bekijken. Inderdaad, inclusief onze nieuwe floorleader. Ben wel benieuwd of hij samen met Hakim in de KL645 zal zitten, ik heb zo'n vermoeden dat hij ietsje later komt Nike! Eerst moeten er nieuwe tandenborstels en schone onderbroeken gekocht worden en moet er een fotocollage ingelijst worden van de family thuis die dan de komende maanden aan de muur van de nieuwe crib in Beyum te bewonderen is. Zeker in dit geval vraagt zo'n tocht over de grote plas de nodige voorbereidingen. 'Nuff said.

Rooie Daisy
Goed dat je me om een reactie vraagt over het topic huishoudboekje Nike. Ik vind daar namelijk wel iets van. En, zoals wel vaker, vrees ik dat ik weer eens een afwijkende mening heb. Het enige huishoudboekje wat mij interesseert is dat van mezelf. Geen enkele belangstelling voor het boekje van Slager de Vries, Coffeeshop Wiet Weet, Rooie Daisy, Harmonievereniging  'Bloazen moar' of, ik zeg maar wat, basketbalclub GasTerra Flames. Ok, in het geval van Rooie Daisy moet ik misschien een uitzondering maken, haar boekje is vast de moeite van het lezen waard maar in het algemeen is het enige wat me echt interesseert het product wat aan de man wordt gebracht. Of De Vries zijn worsten inkoopt of zelf maakt, winst of verlies maakt, het zal me een worst zijn, als ze maar lekker smaken.  Hetzelfde gaat op voor ons basketbalkluppie. Wat kan het mij schelen of er 4,5 ton of 1,5 miljoen te besteden is? En, misschien nog wel belangrijker: wat gaat het mij aan? Ben ik door het kopen van een seizoenkaart opeens mede-eigenaar of preferent aandeelhouder geworden? Ik wil goed en attractief basketbal zien, daar betaal ik voor, ik wil prijzen zien en als het kan in de polonaise over de Grote Markt lopen, dáár betaal ik voor. Geen garanties, ook dat snap ik. De bedragen vliegen over internet, de meeste nog fout ook en iedereen schreeuwt om openheid. Geeft slager De Vries ook openheid? Hij zal wel gek zijn. Als seizoenkaarthouder wil ik genieten van vele mooie avondjes Donar. En de rest? I don't mind, I don't care, ze regelen het maar.

Cheap tickets. Special price!
Hakim in Amerika, dat klinkt net zo als Kuifje in Amerika. Als voormalig globetrotter heb ik Las Vegas enkele malen mogen bezoeken. Zeer de moeite waard en Kuifje Salem zal zijn ogen dan ook uitkijken. Wanneer je over Las Vegas Boulevard loopt, van de ene bezienswaardigheid (lees: casino) naar de andere, wordt je voortdurend lastig gevallen door personen die je kaartjes in je handen drukken van 'massageclubs'. Ja Nike, Vegas zou wat voor jou zijn! Zou dat met basketbalspelers net zo gaan? Zou Kuifje ook allemaal kaartjes krijgen van basketbalspelers vergezelt met commentaren als: "Really cheap, the best in town, special price for you!"? Ik hoop het toch niet. In Vegas moet je sterk zijn om niet te bezwijken voor al die verleidingen want voor je het weet maak je de verkeerde keuze. Wij kennen Hakim inmiddels een beetje, hij zal de goede keuzes maken. En om zijn huishoudboekje nog een beetje te spekken geef ik hem één tip: ga naar Ceasar's Palace, pak de eerste de beste roulettetafel en zet alles op zwart!  En voor de rest niet gokken en gewoon de beste speler kiezen.
Bike, ik weet het, jij wilt ook zo graag naar Las Vegas maar geloof me, dat is echt niks voor jou. Zolang jij zelfs je krasloten niet open krijgt zou ik Vegas maar even links laten liggen. En zeg nou zelf: Appelscha is toch ook mooi?

Van nicht Dike kreeg ik nog een kort mailtje:
Dear Vike, Nike and what's your name,
Great to hear from you! Gike told me all those great stories from Holland. He said the weather is always good and the economy is really florishing. Must be great to live there, I hope I can visit you sometime, maybe to see a basketballgame? Your coach Hakim arrived yesterday. I must say, what a handsome man! I almost wish I was straight but I'm afraid Sandra won't let me! Anyway, I will take good care of Hakim and make sure he will take the right plane back to Holland. 
With love,
Dike.
Wat een schat is het toch he?

Hakim in Amerika, dat zal wel een aardige aanslag op zijn huishoudboekje zijn. Of zou de club dat allemaal betalen? Als seizoenkaarthouder heb ik recht om dat te weten!

Vike.

PS. Over Amerika gesproken. Nash naar de Lakers. Het moet ook niet gekker worden. Van Paassen gaat toch ook niet naar Groningen? Van Hanegem gaat Ajax toch ook niet trainen? Sommige dingen kúnnen gewoon niet. Als Kenner heb ik het er maar moeilijk mee.


2 opmerkingen:

  1. De kenners hebben dan vast ook moeite met Allen naar de Heat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee hoor, integendeel. Naast de Suns hebben de Kenners ook een beetje een zwak voor de Heat. Zal wel met Shaq te maken hebben denken wij. Allen is dus welkom in Miami. Maar Nash naar de Lakers.... Dat kan dus gewoon niet.

    BeantwoordenVerwijderen