maandag 28 maart 2011

280311: Bekerwinnaar!

Het moet niet gekker worden. Vluchtgedrag na een paar verloren wedstrijden? Mietje. Gelukkig heb je wel gewoon basketbal gekeken aan de andere kant van de grote plas dus echt afscheid heb je niet genomen. Maar Vike, je hebt wat gemist.

De Final Four was een leuk evenement met een zeer positief resultaat voor ons. Ik begreep dat je via facebook goed op de hoogte bent gebleven en dat je na de overwinning je daar enigszins misdragen hebt. Die Amerikanen zullen wel weer gedacht hebben, rare jongens die Nederlanders. Maar een vreugdedans was zeker wel even op zijn plaats. De laatste keer, gelukkig hebben we de foto’s nog, dat we de beker wonnen was in 2005 onder leiding van Boot. Dit jaar is de dubbel het doel en dat zou voor de eerste keer in de Groningse basketbalgeschiedenis zijn dat beide prijzen naar Groningen gaan. Eentje is nu binnen, aan de tweede gaat nu hard gewerkt worden.

Qua entourage heb je overigens weinig gemist in Almere. De Groningse fans deden hun uiterste best om de sfeer een beetje te verhogen daar, maar daar was ook wel alles mee gezegd. Geen toeters en bellen in Almere. Geen mascottes, geen dansmariekjes en een speaker die teveel de nadruk legt op achternamen. Voorbeeldje. Hype maakt een mooie score en uit de speakers klinkt: Maaaaaaattt Haryaaaaaaaaaaassszzz…. Eén keer is leuk maar we werden er wel een beetje moe van. En dan het tijdstip. Kwart voor één begon de finale al. Normaal gesproken een tijd dat we net de ogen open doen en rustig aan het ontbijt gaan beginnen. Maar het was het wel waard. Zondag 27 maart 2011 gaat de boeken in als een succesvolle basketbaldag voor Grunn!

Wat het leuke is van zo’n Final Four dat je mensen tegen het lijf loopt die iets weten. Tjongejonge, qua roddels en verhalen zou ik nu wel een boek kunnen schrijven. De transfers die de komende maanden officieel bekend gemaakt zullen worden werden in Almere al uitgebreid besproken. Spelerswisselingen, coaches die verkassen en clubs met plannen die verrassend genoemd mogen worden. We moeten natuurlijk afwachten of het allemaal ook daadwerkelijk zo zal gaan gebeuren maar als er maar de helft klopt van wat mij ter ore kwam dan staat ons nog wat te wachten!

Wat je trouwens absoluut gemist hebt is het optreden van de drie scheidsen tijdens de finale. De heren Koorenhof, Zegwaard en Van den Heuvel deden het prima. Ze lieten de spelers het spel maken en floten niet, zoals we in de competitie zo vaak zien, de wedstrijd helemaal stuk. Het was gewoon leuk om te zien dat het blijkbaar dus wel kan. Bij een Finale horen emoties en daar wisten de drie heren goed mee om te gaan. Geen mannetjesgedrag maar gewoon fluiten zoals het hoort. Ook dat mag wel eens gezegd worden.

Heb je trouwens nog wat meegekregen van March Madness? Verrassende wedstrijden en uitslagen. Ik ga er vanuit dat je er zaterdag in Martiniplaza weer bij bent. Praat me dan even bij over jouw ervaringen van de afgelopen weken. Dan zal ik jou de laatste nieuwtjes over het Groningse basketbal even influisteren.

Tot dan! Nike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten