dinsdag 30 juli 2013

300713: De Grote Kenners Vakantieblog

De Grote Kenners vakantieblog

Je hebt Kenners maar tegenwoordig ook Kennerskenners. Mensen die de Kenners met argusogen volgen en werkelijk alles van ze denken te weten. Nou, dat zullen we nog wel eens zien!  In deze Grote Kenners Vakantieblog allemaal vragen over de Kenners. Een makkie voor de Kennerskenner maar ook anderen kunnen meedoen. De antwoorden zijn overigens bijna allemaal te vinden in ons blogarchief. En terwijl je zoekt zul je merken dat je heel veel memorabele momenten van onze club tegenkomt. Of er een prijs te winnen valt? Dat dachten wij toch wel, een echte Kennersprijs! Een uniek  Kenners T-shirt met daarop de tekst "Ik ken de Kenners!"* Die wil je hebben! Een collectersitem waarmee je trots de wedstrijden van GasTerra Flames kunt gaan bezoeken. Stuur je antwoorden naar nikeofvike@gmail.com. Succes!

Over de uitslag (wordt gepubliceerd op deze blog en op ons Twitteraccount) kan natuurlijk naar hartenlust worden gecorrespondeerd. Het helpt alleen niks.

*ook voor een astronomisch bedrag te bestellen bij de Kenners.


Vakantievraag 1: Van Hakim Salem is bekend dat hij vele sporten beheerst. Het edele spel Jeux des Boules heeft hij echter van de Kenners geleerd. Op welke locatie was dat ook al weer?

Vakantievraag 2: 2012 is een topjaar voor de Kenners. Er wordt geblogd dat het een lust is. Eén van de redenen daarvoor is, dat neef Bike eindelijk de Kennersstatus verkrijgt en zijn deuntje mee gaat blazen. Wat was de titel van de allereerste blog van Bike?

Vakantievraag 3: Net als Flames hebben de Kenners ook een hoofdsponsor. Wat is de naam van dit prachtige bedrijf?

Vakantievraag 4: Op 27 maart 2011 werd er een belangrijke basketbalwedstrijd voor Groningen gespeeld. Niet in Groningen trouwens. Wie waren de scheidsrechters bij deze wedstrijd?

Vakantievraag 5: Zoals bekend was (is) Vike een grote fan van een bepaalde vrouwelijke scheidsrechter. Hij was echter zo onder de indruk van haar dat hij haar in 2009 met de verkeerde naam aansprak. Welke naam was dat?

Vakantievraag 6: De Kenners hebben een kritische blik en daarnaast overal verstand van. In 2011 verscheen een Kennersblog waarin de DBL site onder vuur werd genomen. Wat was de titel van die blog?

Vakantievraag 7: De Kenners hebben eigenlijk maar één echte held. Hoe heet hij?

Vakantievraag 8: In de blog "De menselijke maat"probeert Vike zijn Grieks wat bij te spijkeren. Voor welke zin zoekt hij een vertaling?

Vakantievraag 9: Niets gaat de Kenners te ver. Zo hebben ze in 2012 zelfs een actie gestart om verslaggever Dick Heuvelman voor het DvhN te behouden. Er werd zelfs een heus spandoek voor hem ontworpen. Wat stond er op dat spandoek?

Vakantievraag 10: De Kenners zijn echte familiedieren. In hun blogs komen ze regelmatig ter sprake. Noem tenminste 3 familieleden van Nike, Bike & Vike (meer levert bonuspunten op).

Vakantievraag 11: Toch zijn de Kenners ook wel eens sentimenteel. De blog "Kees" in 2011 is daar een mooi voorbeeld van. Aan welke coach was deze blog opgedragen?

Vakantievraag 12: Aardbeien met slagroom. De Kenners zijn er gek op. Maar welk toetje (zonder aardbeien) bracht het zo ver dat het zelfs in de naam van een blog vermeld werd?

Vakantievraag 13: Als jongste van het stel spelen bij Nike de hormonen nog regelmatig op. Zo let hij meer op de cheerleaders dan op het spel. Toch heeft hij zeker verstand van het spelletje en weet hij moeiteloos de MVP van 2012 te benoemen. Wie was dat ook al weer?

Vakantievraag 14: In welke auto's reden Nike, Bike & Vike in 2012?

Vakantievraag 15: De Kenners hebben overal verstand van (hadden we dat al gezegd?). Ook van politiek. Dus werd er een politieke partij opgericht. Onder welke naam?

Vakantievraag 16: Kerst 2012. De Kenners hebben genoten tijdens de GBBW. Van basketbal ja. Maar vooral van (vult u maar in)

Vakantievraag 17: Wie heeft er eigenlijk de grootste? (Maar 1 goed antwoord mogelijk)

Vakantievraag 18: Behalve naar Flames, gaat Nike ook wel eens naar een andere club. Wat voor club?

Vakantievraag 19: De Kenners hebben een filmpje gemaakt van Hakim Salem waarin hij het Gronings onder de knie probeert te krijgen. Welke Groninger uitspraken probeert hij?

Vakantievraag 20: We hebben een vraag vergeten. Welke is dat? (wees origineel!)


Dat was het. Eitje toch? Veel plezier met het beantwoorden van de vragen, de Kenners trekken zich ondertussen even terug en gaan zich voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Vike.

PS. Niets toe te voegen dus geen PS-en vandaag.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten