vrijdag 28 juni 2013

280613: DDD!

Wij Kenners hebben weinig te klagen. Onze werkzame periode ligt al straatlengtes achter ons en door de laatste jaren heen hebben we onze gezamenlijke hobby's zo goed als tot kunst en wetenschap verheven. We staan bekend als experts en wandelende encyclopedieën wat betreft de basketbalsport maar ook op veel andere terreinen zijn we goed ingevoerd.


Niet voor niks dat bestuurders, organisatoren en andere geïnteresseerden ons steeds vaker met vragen benaderen. We helpen natuurlijk graag en doen dat gratis. De maatschappij, u dus, betaalt ons al voldoende en bovendien, we hebben weinig meer te wensen. Zo nu en dan horen of lezen we iets wat we vervolgens onderling uitgebreid bespreken tijdens één van onze spaarzame actieve bezigheden.

Zo waren we gisteren met een hengel aan de waterkant te vinden bij de psst psst Hoornse Plas want van de zon genieten is er nog steeds niet bij. De goudvissen wilden niet bijten aan ons perfect geprepareerde aas dus afleiding door een ondergaande dobber was er helaas niet bij. Dus wat doe je dan? Praten over iets wat we lazen op het grote net. Francisco Elson ziet Groningen wil zitten. Dát was het onderwerp en we raakten er urenlang niet meer over uitgepraat.

37 jaar, nog zo fris als een hoentje, nu spelend voor de wederopstanding van het Nederlands team en klaar voor een nieuwe uitdaging. Elson won een paar jaar geleden met de San Antonio Spurs zo'n ontzettende ring aan zijn vinger en heeft nu wel oren naar een avontuur in de Top of Holland. Wij waren het unaniem en volledig met elkaar eens. Donar moet gewoon met vriend Elson in gesprek gaan en alles in het werk stellen om hem hier aan het ballen te krijgen! Ondertussen hebben we alle bestuursleden van de club al gebeld en natuurlijk werd er in eerste instantie behoudend gereageerd.

Ja, hij is al wat ouder, dat klopt als een bus. Maar er is niemand met een grotere staat van dienst met een container vol aan ervaring én een Nederlands paspoort. Elson is iemand waar je voor naar de wedstrijden komt. Elson wil je zelf zien spelen. Elson is dé man waar Groningen nu mee kan scoren. Afgelopen seizoen hadden we Wookie Kingma. Van zijn basketbaltalent hoefde hij het duidelijk niet te hebben. Natuurlijk had hij wel wat fans door zijn uiterlijk en achtergrond maar hij mag nog niet de veters strikken van Topper Elson.

Elson onder de borden samen met one-hand Koenis, kleerkast Bekkering, slangenmens Craig met de ingewikkelde achternaam en de binnenkort gepresenteerde Powerforward waarvan we de naam nu nog niet mogen prijs geven.

Willen ze de middenhal van MartiniPlaza voller krijgen? Dit is de kans. Elson in het shirt van GasTerra en dat feest op de Grote Markt kan nu al worden gepland en vastgelegd. Een publiekstrekker die niet alleen publiek aantrekt maar ook in de publiciteit nadrukkelijk aanwezig zal zijn. Zijn er nadelen? Eigenlijk niet. Leeftijd? kom op zeg. Kijk eens naar de oudjes in de NBA die het nog prima doen. Iets minder hard trainen en focussen op de wedstrijden. Coach Skelin zou zijn handen meteen Kroatisch dichtknijpen.

Eén puntje moet nog wel geregeld worden en dat zijn de pegels. Maar gelukkig zijn de Kenners er nog. We weten ondertussen wat hij wil hebben en onze conclusie is: prima te doen. Even actief worden op het commerciële vlak en hoppa, dan is het allemaal zo geregeld. Zelf belden we even met twee mogelijke sponsoren en beide reageerden meteen super enthousiast. Namen en rugnummers zijn reeds doorgegeven aan de beleidsmakers.  

En zo ziet u maar weer, de Kenners voegen duidelijk iets toe. De voorzitter spreekt vaak over AAA, we houden het liever op DDD. Durven, Doen en Dunken. De komende periode doen we overigens weer even rustig aan. Bike bezoekt binnenkort nicht Dike, Vike gaat peddelen op de Waddenzee en ondergetekende begint komende week aan zijn cursus origami. De boog kan tenslotte niet altijd gespannen zijn, zelfs niet op onze leeftijd.

Tot slot van deze opzienbarende blog: Ties en Rogier gaan spelen in Den Helder. Wij wisten dat al twee weken maar Piet wilde graag dat we het voor ons zouden houden. Niet dat we graag iets voor Piet doen maar dit wilden we wel even respecteren. Voor Ties dan met name. Over deze overstap hebben we maar één ding te zeggen: als dat maar goed komt...

Binnenkort volgt overigens nog de GKVB. U kent het wel, de Grote Kenners Vakantie Blog. De tekst is al klaar maar het prijzenpakket is nog niet compleet. Wordt vervolgd. Meedoen is natuurlijk volledig vrijblijvend maar gezien de sponsoring van onder andere de firma Krops... wij adviseren het zeker wel te doen.

Geniet van de zon en de regen, het duurt tenslotte maar even. Cheers, Nike

3 opmerkingen:

  1. Dus jullie weten al wat voor power forward we krijgen. Wat kunnen we verwachten? Wat kilo's, scorende vermogen of reboundend beest. Een us of een eu speler?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Anoniem,

    Wij weten veel. Daar zijn we Kenners voor. We adviseren dan ook graag in Donar-belang. In verband met contractonderhandelingen is het op dit moment niet in Donar-belang om daar al te veel over uit te wijden.
    We kunnen wel vermelden dat het inderdaad een "hij" is en dat hij meer weegt dan Vike - en dat zegt wat!

    Bike.

    P.S. Nationaliteit vinden wij evenals seksuele voorkeur totaal onbelangrijk. Daarover later meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een HIJ nog wel :-) Ben benieuwd. Heb nog maar 1 naam gelezen. Maar dat was een speler die zijn contract al verlengd had, bij een club uit Oekraïne. Als het een speler wordt van het kaliber van de boven genoemde speler, dan ben ik dik tevreden.

    BeantwoordenVerwijderen