maandag 28 januari 2013

280113: Positiviteit!


Afgelopen zondag waren we aanwezig bij het Forum, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Weert. Vike had eigenlijk helemaal geen zin maar uiteindelijk waren we, verdekt opgesteld, toch gezamenlijk getuige van weer een nuttig samenzijn. Het aantal vragenstellers was makkelijk op 2 handen te tellen maar de vragen die gesteld werden waren nuttig en ter zake doende.



Held
We waren het meest onder de indruk van de antwoorden en de prachtige zinnen uit de mond van onze grote vriend Bert. Je moet het maar kunnen. Besturen en leiding geven zit hem gewoon in het bloed. Oké, grote baas Hans H. kan er ook wat van maar Bert, het is een status aparte. Bij hem twijfel je nooit en te nimmer aan betrouwbaarheid en oprechtheid, het voelt als een warme deken, als een glas warme melk die je met de ogen dicht naar binnen giet. Helaas was hij wat weinig aan het woord maar wat hij zei was treffend en to-the-point. Zoals hij sprak over de wedstrijdplanning en de beschikbaarheid van de diverse sporthallen, het was allemaal zo helder als glas en geen speld tussen te krijgen. Ook sprak Bert over het komende Donar fonds. Meer hierover is trouwens te lezen op de website van de club. De 75 aanwezigen hingen aan zijn lippen en hadden ongetwijfeld graag meer uit zijn mond gehoord. Maar, Bert’s expertise ligt op specifieke vlakken die in dit geval weinig aan bod kwamen. Jammer? Nee hoor. Kwestie van de hoogtepunten koesteren en blij zijn met de inhoud.

Het venijn zat hem in de staart. Van het Forum dan. Een wijs man, relaxt hangend aan de bar nam het woord en vroeg een applaus voor het voltallige bestuur voor hun transparantie en beschikbaarheid. Daarnaast vroeg hij aandacht voor het onderwerp sociale media. Niet gehinderd door enige kennis hoorden wij het aan en na verloop van tijd en cruciaal Kenners-overleg begrepen wij wat er werd bedoeld. Positiviteit! Dat is waar hij aandacht voor vroeg. Waar hebben we dat eerder gehoord. De beste man verdient nu al een lintje.


De titel van vierde Kenner gaat nog te ver want één zwaluw maakt nog geen zomer. Hij doelde op het zoveel mogelijk beperken van negatieve uitlatingen via internet omdat niemand daarmee gediend is. Hij heeft gelijk. Jan , Piet en Klaas kunnen tegenwoordig overal hun mening ventileren en helaas wordt dat door sommige volgers meteen als waarheid aangenomen. Niets is minder waar. Iedereen mag vinden wat hij of zij wilt maar het gebruik van een podium moet altijd met voorzichtigheid worden betracht. 

Deze meneer (iemand een idee hoe hij heet?) heeft ook bij ons iets losgemaakt. Wij zijn, zoals u weet, altijd streng maar rechtvaardig. Een podium hebben we niet, alleen een ieniemienie blogje en een twitter-account maar toch dringt zijn boodschap ook bij ons goed door. Het Donar-gevoel is gebaseerd op saamhorigheid en trots. Met Skelin aan het roer voelen we mooie en leuke dingen aankomen en dat hadden we ook wel even nodig. Dus fans in Groningen en ver daarbuiten: wees positief en draag het Donar-gevoel op een enthousiaste manier uit! We hebben goud in handen. Volgens Hans H. zijn we zelfs tripple A. Geen idee wat hij daarmee bedoelt maar het klinkt in ieder geval geweldig. Wij worden hier net als Churandy Martina helemaal blij van!
 
 
 
 
Toch hebben we wel één kritische noot die we nog even kwijt moeten. Voorlopig wellicht de laatste want ook wij gaan mee in het enorme positivisme. De video die op het scherm te zien was van Michael Kingma met zijn Kingma Style was leuk maar toch zouden we hem dit liever live en echt tijdens een Time Out zien doen. Ondertussen weten we al dat coach Skelin totaal geen bezwaar heeft. Zou toch prachtig zijn. Michael voorop en achter hem de cheerleaders samen met de andere spelers. Kijk, dan gebeurt er echt wat in Plaza. Zelfs de repetities zouden al druk bezocht worden.
Wellicht iets voor de wedstrijd van 14 februari? Komt dat zien!

@Bike: Jouw rollator doet het weer hoor
@Vike: er waren geen blauwe meer, alleen witte. Probleem? 

Yours truly, Nike 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten