zaterdag 3 december 2011

031211: Hakim for President!


Soms heb ik wel eens het gevoel dat de wereld helemaal gek is geworden. Dat geldt natuurlijk niet voor ons Kenners want jij kreeg bijvoorbeeld helemaal gelijk met jouw vorige artikel waarin je pleitte voor het aantrekken van Jessey Voorn. Kenner zijn is geen vak maar een gave. Die niet iedereen zomaar heeft, zo blijkt maar weer.

Kennis en verstand van zaken is niet alle fans gegund. Het befaamde gastenboek heb ik in mijn favorieten nu opgeslagen als ‘raregastenboek’ want wat voor onzin daar soms wordt geschreven is eigenlijk het lezen niet waard. Maar het kan nog gekker. Afgelopen week kwam de krant met een redelijk groot artikel waarin duidelijk werd gemaakt dat Hakim mediatraining krijgt en dat de club op het gebied van communicatie een expert in de arm heeft genomen. Zo zo, nou nou. Bijna elk persoon die enige betekenis heeft in de sport of welk ander gebied dan ook krijgt wel eens zo’n cursus maar deze moest blijkbaar even speciaal worden belicht. De komende weken zullen we ongetwijfeld ook worden geïnformeerd over zijn kapper, zijn tandarts, de winkels waar hij zijn kleding koopt en of hij de snelheidlimieten wel eens overtreed. Blijkbaar is het belangrijk (sport)nieuws wat gecommuniceerd moet worden. Met quotes van Bert Rolf, Rob Schuur, de mediatrainer en de coach zelf werd de bevestiging van het feit gezocht en zowaar, we hebben weer een artikel. Ik verwacht nu dus ook dat alle bekende Groningers die zo’n training hebben gehad binnenkort in de krant zullen worden vermeld. Ik kan je zeggen, dat wordt ongetwijfeld een extra editie met gigantische verkoopcijfers.
  
Diezelfde dag lezen we op de site van de regionale omroep een stukje over het besluit dat Defares voorlopig de startende point gaat worden met als kop: ‘Bell functioneert niet goed’. In de tekst van het artikel wordt de soep niet zo heet gegeten als deze wordt opgediend maar dat gebeurd wel vaker met het verzinnen van kopteksten. Nu snap je waarschijnlijk ook waarom ik deze kop heb gebruikt. Een paar dagen later lezen we in de Warming Up van de coach dat de kwestie door de spelers zelf is opgerakeld en dat daarom dit besluit is genomen. Schiet mij maar lek. Gaat het nou om het brengen van (sport)nieuws met de juiste onderbouwing of om lezers enigszins te prikkelen die vervolgens een eigen mening kunnen gaan vormen. Beide mediabedrijven zijn overigens sponsor van onze geliefde club in de vorm van partners. Dat zegt natuurlijk niks over persvrijheid en neutrale verslaggeving maar is simpelweg een constatering.

Dat communicatie een belangrijk punt is, is meer dan helder. Wat dat betreft is het tijdelijk aantrekken van een mediastrateeg niet eens een overbodige luxe. Topsport is volksvermaak en het volk wil graag geïnformeerd worden en betrokken zijn. Dat er veel vragen leven onder de toeschouwers is overduidelijk. Dat daar, op wat voor manier dan ook, een antwoord op gegeven wordt is verstandig en niet meer dan logisch. Wat dat betreft was het interview met Jessey en Thomas zeer verhelderend. Zij gaven uit eigen mond helder en duidelijk aan wat bijvoorbeeld de rol van Defares in de ploeg is terwijl we allemaal op het oog waarschijnlijk een ander beeld hadden. Communiceren en helderheid verschaffen kan op veel manieren en dit is er duidelijk één van.

Wat betreft jouw voorspelling dat er binnenkort nog wat spieren aan de ploeg worden toegevoegd denk ik dat je weer gelijk zal krijgen. Ook daarover hebben we al het één en ander kunnen lezen. Het zal toch niet zo zijn dat de beleidsbepalers van de club eerst onze verhalen lezen voordat ze tot actie over gaan? Mocht dat wel zo zijn dan moeten we onze toon duidelijk nog iets gaan aanpassen. Dan moeten we niet meer oordelen over dat wat geweest is maar veel meer over de toekomst gaan schrijven. Daar is natuurlijk ook helemaal niks mis mee want een Kenner ben je tenslotte niet zomaar. Alternatief zou natuurlijk ook kunnen zijn dat wij worden toegevoegd aan het bestuur als technische adviescommissie. Moet eerlijk zeggen dat ik daar niet op zit te wachten want ik heb gelukkig wel meer te doen. Maar misschien toch iets voor jou? Zeker in deze tijd dat je toch in de lappenmand zit en tijd over hebt. Hoe gaat het trouwens met je na die ingreep? Ik dacht altijd dat alleen vrouwen aan zo’n kwaal werden geholpen maar blijkbaar ligt dat toch anders. Kennis over basketbal betekent duidelijk niet dat je overal verstand van hebt.

Nou Vike, we leven in een wereld waarin alles kan, zoveel is duidelijk. Alles kan, zelfs op een zondag om 3 uur in de middag tegen Rotterdam spelen. Leuk voor die Rotterdammers…1 uur aanwezig, dik 2 uur rijden, dat wordt vroeg uit de veren! Voordeel is weer dat ze in Groningen mogen spelen. Er zijn tenslotte wel mindere zalen in Nederland. Ik wens je beterschap en hoop je zondag weer te zien.

Groet Nike.        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten